paintball gids
paintball gids

Paintballwinkels in Nederlandpaintball gids

Gladiator Paintballshop
 
Website: www.gladiatorshop.nl
Telefoon: +31 (0)6-53703880
Fax: +31 (0)36-5330399
Bezoekadres: G.T. Rietveldstraat 174
1333 LJ Almere Buiten(Flevoland)
Openingstijden: Dinsdag Ė vrijdag 09:00 tot 17:00
Donderdag koopavond tot 21:00
Zaterdag 10:00 tot 16:00
Pin aanwezig: Ja
Overige Tevens groothandel in Paintballmaterialen

paintball gids

Regelgeving Paintballwapens Nederland

Verboden en toegestane Paintballwapens:

Paintballwapens zijn gasdrukwapens waarmee verfballetjes afgeschoten kunnen worden. De meeste paintballwapens lijken niet op bestaande vuurwapens en vallen in beginsel onder categorie IV van de Wet wapens en munitie. Het bezit van deze wapens is toegestaan, maar het dragen (op de openbare weg) van een categorie IV wapen is verboden. Als paintballwapens op bestaande wapens lijken, vallen ze echter onder categorie I en zijn ze wel verboden.

Minimum leeftijd :

Lucht-, gas- en veerdrukwapens zijn wapens die vallen onder artikel 2, categorie IV van de wet en mogen derhalve door meerderjarigen vrij voorhanden worden gehouden en vervoerd, maar niet gedragen worden op de openbare weg.

Uitzondering: die wapens die zodanig op een wapen gelijken dat zij voor personen een ernstige bedreiging kunnen vormen of voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn. Voor minderjarigen is het bezit van lucht-, gas- of veerdrukwapens verboden, tenzij zij lid zijn van een schietvereniging en zij de schietsport met bedoelde wapens in verenigingsverband beoefenen.

Voor meer info, zie website van het Ministerie van Justitie www.justitie.nl